‚Äč

Ecografia

EcografieEste vizualizarea prin ultrasunete a organelor interne din abdomen (ficat, splina, rinichi, pancreas), a articulatiilor si tesuturilor moi periarticulare, a corduluicu structurile sale: miocard, endocard, pericard, vase mari si mijlocii (artere si vene). Este in acelasi timp o modalitate de calcul a presiunilor hidrostatice de la aceste nivele in argumentarea diagnosticului si tratamentului.

Dezvoltarea intrauterina in etapele de sarcina si modalitatea de diagnostc precoce ante natal a afectiunilor si malformatiilor este in practica curenta apanajul ecografiei in obtetrica ginecologie.

Ecografia, este o metoda minim invaziva de dirijare a atitudinilor si procedurilor necesare in diverse specialitati: de la punctii biopsii de organ, articulare la rezolvare endoscopica intra uterin a malformatiilor fetale. Diverse specialitati isi fundamenteaza diagnosticul si tratamentul apeland la tehnici diverse de ecografie: ortopedie, neurologie, gastroenterologie, reumatologie, recuperare medicala, cardiologie, hematologie, pediatrie, medicina interna si medicina de familie.

Ecografia foloseste ca principiu FASCICOLUL DE ULTRASUNETE tansmis prin sonda, care intilneste structurile organismului de pe un anume traseu. Fascicolul este recaptat, analizat si se compune imaginea rezultata, afisata pe ecran. Ecografia utilizeaza diverse tehnici de lucru: 2D, 3D, 4D, Doppler pulsat si color.

La ora actuala se utilizeaza sonograma si ecografia de contrast, metode adjuvante ale tehnicii initiale ca screening si diagnostic precoce in boala oncologica (san, endometru) inaintea aparitiei manifestarilor clinice. Oftalmologia utilizeaza ecografia oculara in diagnosticarea si monitorizarea diverselor afectiuni ale ochiului. Ecografia este un examen in timp real: 2D, 3D, 4D si ofera acuratete diagnosticului.

Servicii si investigatii oferite

  • Ecografie pentru adulti: abdominala + pelviana, cardiaca + Doppler, Doppler de vase, glanda tiroida, glanda mamara
  • Ecografie pentru copii: abdominala + pelviana, cardiaca + Doppler, glanda tiroida, transfontanelara

Serviciu disponibil in Mondo Clinic Diham si Mondo Clinic Clabucet