‚Äč

Pediatrie

PediatriePediatria este disciplina medicala care are ca obiect de activitate cresterea, dezvoltarea si patologia acuta si cronica a copilului de la nastere pina la virsta de 18 ani.

Complexitatea diferitelor domenii ale pediatriei, ca si in cazul medicinei adultului, a dat nastere la diferite subspecialitati precum neonatologia, cardiologia pediatrica, pneumologia, gastroenterologia, nefrolofia, neurologia si psihiatria infantila, hemato oncologia. Cu toate acestea, pediatria este o disciplina complexa, iar copilul nu trebuie privit ca un adult in miniatura.

A avea grija de copilul bolnav al altei persoane, probabil ca este cea mai importanta responsabilitate ce poate fi incredintata unui om...pediatrul. Bazandu-se pe criterii bio-medicale dar si psiho-sociale, pediatrul ia decizii privind sanatatea, uneori viata copilului. Pe langa acest fapt, pediatrul trebuie sa citeasca in permanenta, sa se informeze, sa inteleaga informatia si sa o aplice corespunzator, sa trateze copilul bolnav si sa linisteasca familia ingrijorata. Totodata, sa contribuie, cu experienta dobandita, la mai buna cunoastere a bolilor si diverselor remedii, invatandu-i pe colegii mai tineri.

Om fiind, pediatrul trebuie sa aiba grija de el si familia lui, el are prieteni, pasiuni, dorinte ca oricare altul. Dar, nimic din cele de mai sus nu au valoare daca ...nu sunt pornite din suflet, dintr-o imensa bunatate... pe care toti cei care lucreaza cu viata semenilor lor, ar trebui sa o aiba. Pediatrii, printre care si noi, nu au cum sa uite pe cine ajuta in permanenta: micutii pacienti si familiile lor!

Servicii si investigatii medicale oferite

  • puericultura: metoda de crestere si dezvoltare armonioasa a nou nascutilor si sugarilor
  • sfaturi despre alimentatia sugarilor: metode de alaptare, diversificare, regimuri alimentare
  • vaccinari conform programului national de imunizare precum si vaccinari suplimentare/optionale
  • consultatii de specialitate pentru afectiunile acute si cronice ale copiilor: diagnostic, tratament, urmarirea evolutiei bolii pina la vindecare
  • tratamente de specialitate
  • montare branule si administrarea medicatiei prescrise pe cale intravenoasa
  • terapie specifica prin nebulizari/aerosoli
  • eliberarea de avize epidemiologice/adeverinte medicale pentru intrarea in colectivitate
  • recoltarea si efectuarea de analize medicale ( gama complexa de investigatii hematologice, biochimice, imunologice, biologice), interpretarea acestora si conduita medicala si terapeutica adecvata.

Serviciu disponibil in Mondo Clinic Ion Mihalache