Evaluarea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea:
- Tulburarilor de neurodezvoltare - tulburari de spectru autist, tulburare Asperger, tulburare de comunicare sociala, intarziere in dezvoltare, tulburari de limbaj, tulburare de coordonare motorie
-Tulburarilor specifice ale achizitiilor scolare - tulburarea de invatare a scrisului, cititului si socotitului
-Tulburarilor de atentie cu/fara hiperactivitate - ADHD
-Tulburarea de opozitie provocatoare si tulburarea de conduita
-Tulburarilor de comportament
- Tulburarilor reactive de atasament
- Tulburarilor de anxietate si afective – depresie, tulburare afectiva bipolara, tulburarea obsesiv-compulsiva
- Tulburarilor de somn
-Tulburarilor comportamentului alimentar – anorexie / bulimie
-Tulburarilor de control sfincterian – enurezis / encoprezis
-Tulburarilor psihotice – schizofrenia, tulburarea psiho-afectiva
Psihoterapie de Familie si Cuplu
Terapia familiala reprezinta abordarea in care familiile cu diferite dificultati sunt sprijinite sa-si descopere si mobilizeze toate resursele personale si/sau familiale, astfel incat problemele cu care se confrunta sa se solutioneze si chiar sa dispara, terapeutul abordand diverse metode care permit explorarea istoriei familiei, a semnificatiilor situatiei curente și a solutiilor sau tentativelor de solutionare.
Principalele avantaje ale terapiei sistemice de familie sunt:
-problemele sunt tratate in contextul in care apar
-ceilalti membri ai familiei sau membrii din grupul de referinta sunt o resursa importanta, care poate contribui semnificativ la schimbarea terapeutica
-beneficiile terapeutice obținute in colaborare cu membrii familiei sau cu membrii grupului social au o mai mare probabilitate de a fi continuate pe termen lung, conducand la o schimbare durabila.
Terapia de cuplu presupune prezența in terapie a celor doi membri ai cuplului, indiferent daca acestia sunt casatoriti sau nu.
Membrii unui cuplu solicita ajutor atunci cand propriile capacitati de rezolvare a problemelor cu care se confrunta s-au dovedit ineficiente. S-a postulat ca daca membrii cuplului reușesc sa modifice interacțiunile din interiorul sistemului cuplului, problema se schimba de asemenea. Terapia de cuplu are ca scop sa ajute membrii cuplului saă adopte perspective noi asupra problemei, sa descopere si sa ataseze semnificatii diferite comportamentelor incriminate sau sa experimenteze noi cai de relationare.
Terapia individuala este relatia terapeutica care se stabileste intre un individ si psihoterapeutul sau. In perspectiva sistemica, la baza interactiunii client-terapeut sta discutia libera, pe baza careia se construiesc semnificatii noi ale problemelor cu care se confrunta individul. Telul cel mai important al terapiei este schimbarea atitudinilor de autodepreciere, automustrare și ostilitate fata de propria persoana, in atitudini de apreciere, protejare si ingrijire a propriei persoane.