‚Äč

Medicina muncii

Medicina munciiIn conformitate cu legislatia in vigoare, angajatorul trebuie sa asigure angajatilor servicii medicale preventive, incheind un contract cu o unitate medicala acreditata.

Clinica noastra va poate ajuta sa va achitati de obligatiile impuse de lege.

Medicina Muncii face parte din managementul riscului profesional si presupune actiunea convergenta a angajatorului, angajatilor si a personalului medical.

Scopul ei este de a evalua starea de sanatate a angajatilor in relatie cu mediul de munca si de a oferi consultanta angajatorilor cu privire la factorii de risc profesional si modalitatea de evitare a acestora.

Oferim urmatoarele servicii de medicina muncii:

  • examinari medicale de profil-specifice activitatii fiecarei companii sau intreprinderi.;
  • controale medicale la angajare, controale medicale periodice si de reluare a activitatii;
  • examen medical de adaptare;
  • activitati preventive.

 

Aceste activitati se efectueaza in conformitate cu H.G.nr.1169/2011.

Angajatorul prin controalele de medicina muncii evalueaza riscurile de imbolnavire de la locul de munca al angajatului si constata daca sanatatea acestuia este afectata de acesti factori de risc: agenti biologici, zgomot, vibratii mecanice, factori legati de microclimat iluminat, efort fizic, pozitie de lucru, suprasolicitari osteo-musculo-articulare etc.

Angajatul este supus unor examinari medicale care vor arata daca starea sa de sanatate este sau nu afectata de factorii de risc, noxele aflate la locul de munca. Se pune astfel in evidenta starea de sanatate a angajatului si daca acesta ii permite indeplinirea in siguranta a sarcinilor de serviciu.

Rezultatul controalelor va fi inmanat atat angajatului cat si angajatorului prin certificatul de aptitudini.

Clinica noastra efectueaza serviciile de intocmire a dosarului medical individual, eliberarea avizului de aptitudine in munca conform legislatiei in vigoare. Intocmirea raportului privind bilantul starii de sanatate a salariatilor catre angajator.

Serviciu disponibil in Mondo Clinic Ion Mihalache