‚Äč

Homeopatia

HomeopatieEste o ramura destul de veche in medicina, cunoscuta din antichitate si descrisa sumar de catre Hipocrate. Relansarea sa se datoreaza capacitatii de a induce vindecarea organsimelor vii folosind anumite substante de origine naturala in cantitati foarte mici. Acestea activeaza mecanismele de aparare si regenerare ale corpului uman. Se poate aplica profilactic si curativ.

Homeopatia are ca principiu fundamental formula "simila similibus curantur", dezvoltata si aplicata de Samuel Hahnemann dar si de catre alti medici celebri precum Kent, Allen, etc. Cu alte cuvinte, ea se foloseste de doze infinitezimale din substante care, daca ar fi folosite in doze mari, ar provoaca afectiuni toxicologice.

De exemplu: veninul de albina in functie de sensibilitatea organismului poate provoca la locul intepaturii: rubor, calor, tumor, dolor, alergie cutanata sau fenomene alergice generale tip: crize de astm bronsic, edem Qinke, stop cardiorespirator. Remediul APIS in functie de doza si manifestari clinice poate fi utilizat cu rezultate bune. Acest mod de tratament necesita solide cunostinte medicale si studiul aprofundat al homeopatiei ca o specialitate complementara medicala (cursuri de supraspecializare pentru medici dupa rezidentiat).

Homeopatia este studiata si practicata in Uniuniea Europeana, avand deja o traditie in tari precum Anglia, Franta si Germania.

Serviciu disponibil in Mondo Clinic Ion Mihalache